Posted by: evangelisering | januar 13, 2011

Selvhengivelse eller Dürers bedende hænder….

Albrecht Dürer (1471 – 1528) er kendt for at være en af sin tids bedste kunstnere. Mange af hans værker har overlevet, bl.a. det kendte ”bedende hænder”.

Historien beretter, at Albrecht og en anden ung kunstner, Franz Knigstein, arbejdede sammen i en mine for at tjene penge til deres kunststudie. Men med det hårde arbejde havde de ikke meget tid til at studere i. Derfor træk de lod. En af dem skulle blive ved med at studere på fuldtid; mens den anden med sit arbejde skulle forsørge den første, indtil han blev en succesrig kunstner. Derefter kunne den anden forsørge ham, mens den første genoptog kunststudiet.

Albrecht vandt. Efter at han var blevet en anerkendt kunstner kom han tilbage for at holde sin del af aftalen. Men pga. de mange års hårde arbejde var Franz’ hænder blevet deforme og krogede. Han kunne ikke længere lave en kunstners fine penselstrøg. Franz sagde til Albrecht, at han var glad for, at hans arbejde havde været med til at skabe en så dygtig kunstner. Albrecht så på de hænder, der havde forsørget ham i alle de år, og tegnede dem. Tegningen ”bedende hænder” blev hans mesterværk.

Albrecht døde d. 6. april 1528.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: